Ο ασκός του Αιόλου για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση και στο χώρο του αθλητισμού άνοιξε μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Φαίνεται πως ο κύκλος αυτός δύσκολα θα κλείσει. Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να απασχολήσει αυτή τη φορά τον χώρο του μπάσκετ. Έχει να κάνει με νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση αλλά το κυριότερο απόπειρα βιασμού. Η υπόθεση φέρεται να έλαβε χώρα στον στενό κύκλο της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του gazzetta.gr, επί σειρά ετών υπάλληλος της ΕΟΚ, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία (με τις παραπάνω δύο κατηγορίες). Η καταγγελία έγινε εις βάρος ανώτατου στελέχους της ομοσπονδίας για πράξεις που έγιναν από το 2014 έως και το 2018. Η καταγγελία έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα. Φυσικά, είναι θέμα χρόνου να φτάσει στον εισαγγελέα.

Η απάντηση της ΕΟΚ ήταν άμεση και αναφέρει τα εξής: Η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της πήρε θέση: «Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόννοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.