Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται οι πληροφορίες στο διαδίκτυο και το κατά πόσο αυτή η πρακτική μπορεί να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη, ο υπουργός διαβεβαίωσε το σώμα πως δεν τηρείται κανένας φάκελος πολιτών, ούτε γίνεται στοχοποίηση«Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως παιδεραστές, φασισμός κτλ! Δεν υπάρχουν τέτοια δείγματα γραφής. Η πληροφορία κυκλοφόρησε στο δημόσιο χώρο, ήταν γνωστό τοις πάσι και γι’ αυτό είπε όσα είπε ο κ. Κυρανάκης. Το ίδιο βράδυ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αντίγραφο έκθεσης του κατηγορουμένου. Το θύμα έδωσε κατάθεση και κυκλοφόρησε! Ωστόσο δεν είχε σβηστεί το όνομα του αστυνομικού! Υπήρξε βίαια διαπόμπευση που έφτασε στα όρια τα λεκτικής βίας και απειλής για έναν αστυνομικό που είχε την ατυχία να έχει το ίδιο όνομα και επίθετο με τον συνάδελφό του! Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα της κίνησης της δημόσιας πληροφορίας σε μια δημόσια σφαίρα που είναι ανεξέλεγκτη!», είπε ο υπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος είπε «ήσασταν φειδωλός με την αλήθεια. Υπάρχει και το non paper! Από που το έμαθε η ΝΔ η κυβέρνηση τα στοιχεία του ανθρώπου αυτού; Αν θα κάνετε κάτι γι’ αυτό ως επιτελικό κράτος. Θα γίνει έρευνα, να μάθουμε ποιος έδωσε τα στοιχεία στη ΝΔ και αν όχι σε αυτή στον κ. Κυρανάκη. Κάποιος έδωσε τα στοιχεία, κάποιος τα πήρε, κάποιος πρέπει να έχει ευθύνη. Φοβάμαι για την Ορμπανοποίηση της κοινωνίας!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.