Ο δίχρονος Ζαχαρίας από την Κρήτη πάλεψε σκληρά και «κατάφερε ένα θαύμα» στην αρχή, αφού, ενώ τον είχαν βρει χωρίς τις αισθήσεις του, μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας από το νοσηλευτικό προσωπικό εμφάνισε -ασθενή- σφιγμό.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά σοβαρή εξαρχής και παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της Μονάδας ο μικρός Ζαχαρίας από την Κρήτη, τελικά, δεν τα κατάφερε.

Ο δίχρονος Ζαχαρίας από την Κρήτη «πάλεψε» αλλά δεν τα κατάφερε

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί της, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσει την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr η μικρή αδελφή του Ζαχαρία βαφτίστηκε νωρίς το πρωί στο σπίτι κατ’ εξαίρεση, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, μέσα σε βουβό πένθος, ενώ ο μικρός βαπτίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με αεροβάπτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση.

Η κηδεία του μικρού Ζαχαρία θα τελεστεί στις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη

Το 2χρονο αγοράκι πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν.

Ο Ζαχαρίας, έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η οικογένειά του θορυβήθηκε όταν δεν τον έβρισκε στο σπίτι και άρχισε να τον ψάχνει όταν τελικά τον βρήκε η γιαγιά του, χωρίς τις αισθήσεις του και ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς κανένα σημάδι ζωής στο Κέντρο Υγείας.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας «έπεσαν» στην κυριολεξία πάνω στο παιδί, προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Επί 2 ώρες και 40 λεπτά ο μικρός δεν ανταποκρινόταν, όμως στο καρδιογράφημα έγινε η ανατροπή που προκάλεσε έκπληξη και μεγάλη χαρά.

Το παιδί διασωληνώθηκε το βράδυ της Τετάρτης καθοδόν για το ΠΑΓΝΗ.

«Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση» υπογραμμιζόταν χθες στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.