Η Τσέλσι επικράτησε κατά κράτος στη διπλή μονομαχία της Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, με δύο νίκες μάλιστα!

Η τακτική που ακολούθησε ο Τόμας Τούχελ αποδείχθηκε καθοριστική. Επιθετική άμυνα, πολύ κοντά οι γραμμές, βοήθησαν στην κατοχή της μπάλας και τη δημιουργία ευκαιριών. Αντίθετα οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν ότι δεν ήταν έτοιμοι για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Με αγωνιστική φιλοσοφία, που πριν λίγα χρόνια ήταν αρκετή να την βγάλει στον… αφρό, αλλά πλέον παρωχημένη, δεν μπορεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η μόνη καλή ευκαιρία της Ατλέτικο δημιουργήθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Έτσι δεν μπορείς να πας πουθενά…

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την καλή άμυνα της Ατλέτικο, η οποία περίμενε πίσω, με σκοπό να κάνει το αγαπημένο παιχνίδι του Ντιέγκο Σιμεόνε στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ έκαναν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να βρίσκουν εστία. Στο 34′ όμως ο Χάβερτς συνδυάστηκε άψογα με τον Βέρνερ, ο Γερμανός γύρισε στον Ζιγιέχ και αυτός με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0 για την αγγλική ομάδα. Το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν λογικό, η Ατλέτικο αποφάσισε να βγει μπροστά ώστε να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες είχε ακόμα για να διεκδικήσει την πρόκριση, αφού ήθελε δύο γκολ. Παρότι όμως ισορρόπησε το παιχνίδι και γύρισε τη μπάλα, έδωσε στην Τσέλσι τη δυνατότητα να κάνει και εκείνη ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου ο Έμερσον έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σάβιτς στο 82′.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Ζουμά, Αλόνσο (90+3’ Τσίλγουελ), Καντέ, Ρις Τζέιμς, Κόβατσιτς, Ζίγεχ (77’ Πούλισικ), Χάβερτς (90+3’ Έμερσον), Βέρνερ (84’ Χάντσον Οντόι)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Λόντι (46’ Ερμόσο), Σάβιτς, Χιμένεθ, Τρίπιερ (69’ Λεμάρ), Σαούλ, Κόκε, Γιορέντε, Καρασκό (53’ Ντεμπελέ), Ζοάο Φέλιξ, Σουάρες (59’ Κορέα)

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.