Η Άννα Φρανκ ήταν το 16χρονο κορίτσι, η Γερμανίδα Εβραιοπούλα με το πιο διάσημο ημερολόγιο που γράφτηκε ποτέ. Τα συγκλονιστικά βιώματά της τα διηγείται ενώ κρύβεται μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η Άννα έζησε από κοντά το ναζιστικό καθεστώς που της κόστισε τη ζωή. Μπορεί να έφυγε πολύ νέα -παιδί ακόμα- ωστόσο πέτυχε κάτι σπουδαίο. Να μας αφήσει σπουδαία κληρονομιά.

Πρόλαβε όμως, αυτά τα λίγα χρόνια της ζωής της, να μας αφήσει αξιόλογη κληρονομιά. Το ημερολόγιό της, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μας θυμίζει για πάντα το ανθρώπινο κόστος των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, διηγείται την προσωπική της ιστορία. Μας παρουσιάζει τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητάς της. Μια δύσκολη ζωή που έπρεπε να ζήσει με περιορισμούς και να καταφέρει να επιβιώσει μέσα από απάνθρωπες εκείνες συνθήκες.

Το 1933, όταν οι Ναζί πήραν την εξουσία στη χώρα, η οικογένειά της μετακομίζει από τη Γερμανία στο Άμστερνταμ. Οι διώξεις των Εβραίων εντείνονται, τον Ιούλιο του 1942 η οικογένειά της αρχίζει να κρύβεται σε μυστικά δωμάτια του γραφείου του πατέρα της.

Δύο χρόνια αργότερα τους κατέδωσαν, και η οικογένεια οδηγείται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά από μακροχρόνια παραμονή στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, η Άννα και η αδερφή της μεταφέρονται τελικά στο Μπέργκεν – Μπέλσεν. Εκεί, η μικρή κοπέλα δείχνει ασύγκριτο κουράγιο και καρτερικότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, την κάνουν γνωστή.

Τον Φεβρουάριο του 1945, οι δύο αδελφές αρρωσταίνουν από τύφο και η Μαργκό Φρανκ πεθαίνει. Ο χαμός της αδερφής της συγκλονίζει την Άννα η οποία φεύγει από τη ζωή στις αρχές Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.