Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid-19 μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός, εξέλιξη ενδεικτική της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο,  ξεκίνησε ήδη η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών από τον Ερυθρό Σταυρό, οι οποίοι δεν νοσούν από κορωνοϊό σε άλλα νοσοκομεία.

Το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ προανήγγειλε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η κα.Πελώνη είπε πως αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» και πιο έξυπνοι τρόποι «ώστε να υπάρξει ένα ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων».

Η κα.Πελώνη αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ εξαιτίας της αύξησης των διασωληνωμένων και όπως τόνισε, περιμένουμε να δούμε αν η αύξηση της θετικότητας που υπήρξε χθες – η οποία  έφτασε το 12% – ήταν κάτι το συγκυριακό ή είναι κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει σε βάθος χρόνου.

Τα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000

https://radar.gr/article/86338/tzanakis-pithanotata-tha-doyme-pano-apo-3-000-kroysmata-ayti-tin-evdomada

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.