Νονός… Και ποιός δεν γνωρίζει αυτήν την αριστουργηματική  ταινία, τη ματωμένη όπερα του ιταλικού συνδικάτου του εγκλήματος…Ένα έργο που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς λόγους. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο, με σκηνοθέτη τον Francis Ford Coppola , πρωταγωνιστές τον Marlon Brando και τον Al Pacino, είχε τις μέγιστες πιθανότητες να θριαμβεύσει.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Mία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που σημάδεψε την ιστορία του κινηματογράφου και συνοδεύτηκε εξαιρετικά με ένα συγκλονιστικό soundtrack… Η εμβληματική μουσική του είναι του ανεπανάληπτου Nino Rota.

Υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ μουσικής, ωστόσο  αποσύρθηκε από την κατηγορία γιατί ο Ρότα χρησιμοποίησε αποσπάσματα από τη μουσική του για το «Fortunella» του Εντουάρντο ντε Φίλιπο. Η επιστροφή του ήταν δυναμική και θριαμβευτική  με το «Νονός ΙΙ» (1974), όπου μοιράστηκε το Όσκαρ μουσικής με τον Καρμάιν Κόπολα.

Ο Nino Rota, έχει συντροφεύσει ιδανικά, πολλές  κινηματογραφικές διαδρομές σπουδαίων σκηνοθετών, ανάμεσά τους οι  Φεντερίκο Φελίνι και Λουκίνο Βισκόντι, έντυσε με ασύγκριτο ρομαντισμό και τρυφερότητα τον εφηβικό έρωτα στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι,  και έβαλε τη δική του υπογραφή στο εβληματικό soundtrack του «Νονού» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.