Σε «άδειασμα» του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη ειδική άδεια βάπτισης, προχώρησε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας, εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega, πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει στη διάθεσή του δεν προβλέπει την τέλεση βάπτισης, και σε αυτήν γίνεται αναφορά μόνο για γάμους και κηδείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε χθες μέσω Twitter πως η βάπτιση – η οποία έχει προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων –  έγινε «κατόπιν ειδικής άδειας» που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού, επικαλούμενοι σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, ενώ ανήρτησε και το σχετικό έγγραφο.

«Η ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου, γιατί η καινούργια που πρέπει να βγήκε το Σάββατο δεν έχει φτάσει ακόμη, αλλά υποθέτω πως θα είναι copy-paste της προηγούμενης γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνον οι γάμοι και με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων – μόνον εννέα- συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού – δηλαδή του ιερά, του ψάλτη και του νεωκόρου που χρειάζεται για βοήθεια», δήλωσε ο μητροπολίτης.

«Μόνο για γάμους ή και για βαπτίσεις;» τον ρώτησαν εκ νέου οι παρουσιαστές της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Mega. «Δεν έγραφε τίποτα για βαπτίσεις» επανέλαβε, επισημαίνοντας ότι η ΚΥΑ επέτρεπε μόνο γάμους και κηδείες.

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

https://radar.gr/article/85984/syriza-kata-nd-kai-georgiadi-poses-eidikes-adeies-gia-vaftisia-exoyn-dothei-en-meso-lockdown

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.