Με δύο νέα πρόσωπα την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη στη θέση της Αντιπροέδρου και του δημοσιοράφου Σωκράτη Τσιχλιά ως μέλου, συμπληρώθηκε το 9μελές σχήμα του ΕΣΡ. 

Τη συγκρότηση του σχήματος του ΕΣΡ είχε αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, το 2016, όταν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι κατέληξαν στα πρόσωπα, αλλά από την τότε κυβέρνηση δεν υλοποιήθηκε η διάταξη τη θητεία των υπολοίπων μελών, πλην του προέδρου της Αρχής.

Όσον αφορά τα μέλη του ΕΣΡ, η νομοθεσία ορίζει ακόμη (άρθρο 110 παρ. 13 του ν. 4055/2012) πως κατά την πρώτη συγκρότηση της Αρχής θα έπρεπε με κλήρωση να οριστεί η θητεία τους σε τριετή ή εξαετή: <«Κατά την πρώτη ανασυγκρότηση κάθε Ανεξάρτητης Αρχής τα μισά από τα πρωτοεπιλεγόμενα μέλη, πλην του Προέδρου της, ορίζονται διά κληρώσεως για θητεία τριών ετών, εφόσον συντρέχει περίπτωση για τη συμπλήρωση του αριθμού των μελών με τριετή θητεία».

Με τον πρόσφατο ν. 4779/2021 η θητεία των μελών επεκτάθηκε στα  έξι έτη και λήγει στις 25 Νοεμβρίου 2022.

Όμως, εφόσον δεν ακυρώθηκε η επίμαχη διάταξη του 2012 και υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις στο ΣτΕ, έπειτα από προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών, το ζήτημα για τον πραγματικό χρόνο της θητείας παραμένει για τα μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλη Καραποστόλη, Νίκο Κιάο, Ευαγγελία Μήτρου, Γιώργο Πλειό και Γιώργο Σαρειδάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.