Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό και η ολοένα αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των διασωληνωμένων υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε έκτακτα μέτρα για να εξασφαλιστεί η νοσηλεία των ασθενών από την πανδημία Covid-19. Πλέον, την περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη εναντίον της πανδημίας covid-19 εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο επικέντρο βρέθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Προβληματισμό προκαλούν τα πολλά παράνομα αποκριάτικα πάρτι σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς αποτελούν υγειονομικές «βόμβες», οι συνέπειες των οποίων αναμένεται να φανούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στα κρούσματα κορονοϊού και στον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Έρχεται μια δύσκολη εβδομάδα, όπως εκτιμά η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Μιλώντας στο Open, δεδομένης της πίεσης στα νοσοκομεία αλλά και τις εικόνες συνωστισμού από την Πάτρα και την Ξάνθη, τόνισε ότι «ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας».

Για τις συγκεντρώσεις και τις εικόνες συνωστισμού σημείωσε ότι «δεν είναι εποχή να γίνονται τόσο ογκώδεις διαμαρτυρίες. Οι διαδηλώσεις έπρεπε να γίνονται με διαφορετικό τρόπο» και επισήμανε ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.