Ως πόλος έλξης τουριστών υψηλού εισοδήματος, το γκολφ επανέρχεται στο γενικό πλάνο στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού καθώς, ο μεγάλος στόχος είναι να αρχίσει να αξιοποιείται ως σημαντική πηγή εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό με την προϋπόθεση φυσικά ότι πρώτα θα γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις.
Δεδομένου ότι στο υγειονομικό πεδίο η κατάσταση κυλήσει ομαλά τους επόμενους μήνες κι η χώρα προχωρήσει σε ένα ασφαλές άνοιγμα του κλάδου, προς τον Ιούνιο του 2021, οι κατασκευές νέων Golf Resorts καθώς και γηπέδων γκολφ θα αρχίσουν να τρέχουν με ταχύτητα, μιας και σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού η Ελλάδα όχι μόνο υπερτερεί γεωμορφολογικά και κλιματικά αλλά μπορεί να βγει μπροστά στον ανταγωνισμό.
Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών και παράλληλα να δώσει ένα νέο κίνητρο για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να μπουν στην αγορά του γκολφ , που, σε γενικές γραμμές ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σημαντικό όπλο αυτή τη στιγμή για το υπουργείο Τουρισμού είναι οι μόλις λίγων εικοσιτετραώρων έπαινοι τόσο από την πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) όσο και από τα Βρετανικά ΜΜΕ για το σχέδιο του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού.
Θυμίζουμε πως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης έχει τοποθετηθεί στο ζήτημα με την υπόσχεση πως ξεκινά να μπαίνει σε εφαρμογή ένα ειδικό σχέδιο για την ανάπτυξη του εκλεκτού σπορ και την αξιοποίηση του ως πόρου εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Στο ίδιο κλίμα είναι και ο ΕΟΤ με το επιτελείο του να έχει κατά νου τόσο το πεδίο του εναλλακτικού luxury αθλητισμού, όσο και του παράγοντα της φιλοξενίας.

Αν ανατρέξει κανείς στις μελέτες του ΙΝΣΕΤΕ θα δει πως πάνω από το 70% των τουριστών αθλητισμού και ευεξίας έχει εισόδημα άνω του μέσου όρου της χώρας από την οποία προέρχονται.

Όπως επισημαίνει και το περιβάλλον του υπουργείου, πολλοί από τους φίλους του γκολφ, είτε είναι παίκτες, είτε θεατές, ανήκουν στην ανώτερη ή και ανώτατη εισοδηματική κατηγορία, στοιχείο που θα παίξει ρόλο στον ευρύτερο στόχο του υπουργείου για το άνοιγμα του high-end τουρισμού στην Ελλάδα και την πλήρη μεταστροφή της κρίσης COVID-19 σε μια χρυσή ευκαιρία.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.