Ενα ακόμη εκπληκτικό πρωτοσέλιδιο, εμπνευσμένο από την παγκόσμια πανδημία και την κατάσταση που έχει φέρει τους ανθρώπους, επέλεξε το περιοδικό New Yorker.
Πρόκειται για ένα σκίτσο του Tom Gauld’s με τίτλο “Captive Audience” που αναδεικνύει την «αιχμαλωσία» των ανθρώπων, την απομόνωση στα σπίτια τους, τον φόβο του κοροναϊού. Σε μεγάλα κτίρια οι άνθρωποι κοιτούν έξω, βρίσκονται στα παράθυρά τους και ονειρεύονται τη ζωή έξω.

Οικογένειες, μόνοι τους, μικρά παιδιά ή μεγάλοι κοιτάζουν προς τα έξω, όπου ένας… τυχερός παίζει με τον σκύλο του.

Μιλώντας στο περιοδικό ο σκιτσογράφος τονίζει ότι εμπνεύστηκε το πρωτοσέλιδο όταν περπατώντας στο δρόμο παρατήρησε ότι οι γείτονές του, όλο και περισσότεροι άνθρωπο κάθονται δίπλα στα παράθυρά τους και συχνά εργάζονται σε έναν φορητό υπολογιστή.
Λέει για τον εαυτό του: «Συνήθως εργάζομαι σε ένα στούντιο που μοιράζομαι με δύο άλλους καλλιτέχνες, αλλά φέτος έχω περάσει περισσότερο χρόνο δουλεύοντας από το σπίτι. Είναι εντάξει, αλλά αυτό που πραγματικά μου λείπει είναι να σκεφτώ. Συχνά περνάω χρόνο σε καφετέριες, μουσεία και γκαλερί, με το σκίτσο μου. Κάτι σχετικά με το να είμαι μόνος, αλλά και να έχω λίγο χάος γύρω μου, με βοηθά να σκεφτώ. Αυτές τις μέρες, περπατώ γύρω από τη γειτονιά μου και ίσως κάθομαι σε ένα παγκάκι, αλλά θα χαρώ πολύ όταν τα πράγματα ξανανοίξουν σωστά και μπορώ να περιπλανηθώ περισσότερο.
Tom Gauld on Twitter: "My cover for the next issue of the @NewYorker "Captive Audience". https://t.co/A4iDqmmqOq… "

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.