Μια ποινή «χάδι»,, επιβλήθηκε στον αστυνομικό των ΜΑΤ που την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κατέστρεψε την ανθοδέσμη μιας γυναίκας η οποία ήθελε να την αφήσει στο σημείο όπου έχασε την ζωή του το 15χρονο αγόρι.
Όπως μετέδωσε χθες το δελτίο ειδήσεων του STAR η Ένορκη διοικητική Εξέταση τελείωσε, όχι σε δεκαπέντε μέρες όπως είχε πει ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, επιβάλλοντας στον υπαρχιφύλακα «την κατώτερη πειθαρχική ποινή και εκκρεμεί τυχόν άσκηση προσφυγής». Με απλά λόγια, του έγινε μια επίπληξη και μάλιστα ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να την διαγράψει από τον υπηρεσιακό του φάκελο.  Η έρευνα είχε ανατεθεί στον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Γιώργο Γιάννινα, νυν Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, και αφορούσε «την επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Στις εικόνες είχε καταγραφεί ο αστυνομικός να καταστρέφει την ανθοδέσμη χτυπώντας την στην πλάτη συναδέλφου του και να γελά.
Το βίντεο είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και είχε προκαλέσει εξαιρετικά άσχημη εντύπωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει στην υπηρεσία του καθώς η ηγεσία του Σώματος  έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος απομάκρυνσης του.

Την επόμενη μέρα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου είχε πει: «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999».
Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης είχε προσφέρει μια ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «Η κίνηση του αστυνομικού είναι προσβολή στον δολοφονημένο 15χρονο, στην Δημοκρατία, στους γονείς και στην μάνα που δεν είδε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον Πρωθυπουργό, ένα να κρατήσετε εσείς και ένα για την φυσική ηγεσία για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν και να καταπατούν κάθε έννοια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.