Το Λονδίνο έχει γνωστοποιήσει ότι επιτρέπονται μόνο τα αναγκαία ταξίδια εντός και εκτός Βρετανίας μέχρι τις 17 Μαΐου. Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την άρση των μέτρων στις πτήσεις στις 12 Απριλίου.

Ο Σον Ντόιλ, ο επικεφαλής της British Airways, ζήτησε από το Λονδίνο να συνεργαστεί με άλλες κυβερνήσεις ώστε μέσω των εμβολίων κατά της covid-19 και ειδικών εφαρμογών υγείας να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια.

«Πιστεύω ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ένα αρνητικό τεστ για κορωνοϊό», ανέφερε ο Ντόιλ.

Στην Βρετανία το 44% των ενηλίκων έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19. Η βρετανική κυβέρνηση έχει τονίσει ότι η επιστροφή στα ταξίδια θα πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο ώστε να μη φέρει σε μειονεκτική θέση όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα επιλέξουν τις κοντινές πτήσεις αναψυχής φέτος το καλοκαίρι.

«Η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική να δεχθούν Βρετανούς τουρίστες», κατέληξε ο Ντόιλ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.