Υπό κράτηση θα παραμείνει, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ο αστυνομικός που κατηγορείται για την αρπαγή και τη δολοφονία μιας 33χρονης γυναίκας που επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, στο Λονδίνο, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή και έντονη συναισθηματική φόρτιση στη Βρετανία.

Ο αστυνομικός Γουέιν Κούζινς, που είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών, κατηγορείται για απαγωγή και ανθρωποκτονία. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή, ο οποίος διέταξε την παράταση της κράτησής του. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα γίνει την Τρίτη.

Ο Κούζινς, ο οποίο εντάχθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία το 2018, μίλησε στο δικαστήριο μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Ο 48χρονος αστυνομικός συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Το πτώμα του θύματος βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε ένα δάσος και ταυτοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η Σάρα Έβεραρντ, 33 ετών, πήγε να επισκεφθεί κάποιους φίλους της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο και επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της στο Μπρίξτον, όταν εξαφανίστηκε, γύρω στις 21.30 το βράδυ της 3ης Μαρτίου.

Σήμερα επρόκειτο να γίνει στο Λονδίνο μια διαδήλωση στη μνήμη της νεαρής γυναίκας, όμως οι διοργανώτριες την ανέβαλαν, μετά την άρνηση της αστυνομίας να τους δώσει την άδεια, για υγειονομικούς λόγους. Το κίνημα «Ανακτήστε αυτούς τους δρόμους» ανέφερε ότι αντί για την κινητοποίηση αυτή θέτει ως στόχο να συγκεντρώσει 320.000 στερλίνες για τον αγώνα τους για τα δικαιώματα των γυναικών.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.