Το νωρίτερο στα μέσα Απριλίου αναμένεται να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το εμβόλιο κατά της Covid-19 της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της Αμερικανικής εταιρείας εγκρίθηκε την Πέμπτη από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Ένωσης.

«Η παράδοση του εμβολίου Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς στη Γερμανία θα γίνει το νωρίτερο στα μέσα Απριλίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με την παρασκευάστρια εταιρεία σχετικά με το πότε θα έρθει η σειρά της ΕΕ», είπε στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. Σχετικά με την de facto απαγόρευση των εξαγωγών του εμβολίου από τις ΗΠΑ, ο Σπαν είπε: «Τους τελευταίους δώδεκα μήνες έπρεπε να διαπιστώσουμε ξανά και ξανά ότι ορισμένα προϊόντα δεν έχουν φύγει από τις ΗΠΑ. Αυτό είναι προβληματικό στην μεταξύ μας, στην διατλαντική εταιρική σχέση. Πρέπει να συζητήσουμε γι΄ αυτό και να το αντιμετωπίσουμε». «Συνολικά, πρέπει να παραχθούν περισσότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επίσης στη Γερμανία. Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία δουλεύουμε καθημερινά», διαβεβαίωσε.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των (συμβεβλημένων με τα Ταμεία) οικογενειακών ιατρών στους εμβολιασμούς, ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός διευκρίνισε ότι «θα πρέπει πρώτα να υπάρχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να εμβολιάζουν. Είναι πιθανό ότι θα λάβουν μέρος στους εμβολιασμούς έως και 70.000 ιατρεία. Εάν κάθε γιατρός χορηγεί 20 δόσεις την εβδομάδα, θα χρειαζόμασταν ήδη 1,4 εκατομμύρια δόσεις. Πάντως, οι οικογενειακοί γιατροί οφείλουν και πρέπει να εμβολιάσουν. Εκτιμώ ότι η ημερομηνία έναρξης θα είναι τα μέσα Απριλίου», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.