Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός,  Αναστασία Κοτανίδου, θέλησε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της.

Υπενθυμίζεται πως η κα. Κοτανίδου είχε προχωρήσει σε μία αποκαλυπτική τοποθέτηση για τον τρόπο λήψη αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, τονίζοντας πως υπάρχουν και φορές που η κούραση τους οδηγεί σε λάθος αποφάσεις.

Συγκεκριμένα η κα. Κοτανίδου είχε αναφέρει:

«Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Και πρόσθεσε: « Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Μάλιστα μετά τις δηλώσεις της αρκετά μέλη της επιτροπής αλλά και οι ειδικοί, εξέφρασαν την δική τους άποψη τονίζοντας πως είναι λογικό η Επιτροπή να μην έχει πάντα ομοφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Κοτανίδου πήρε πρώτη τον λόγο σήμερα στην Επιτροπή και ανέφερε πως οι «δηλώσεις της παραφράστηκαν» καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελε αφενός να προκαλέσει διχασμό στην Επιτροπή, αλλά ούτε να υποβιβάσει το σημαντικό έργο και των κόπο του ενός έτους που όλοι μαζί έχουν καταβάλει.

Μετά τις δηλώσεις της κα. Κοτανίδου, η Επιτροπή ξεκίνησε κανονικά την συνεδρίασή της, ενώ βέβαιη θεωρείται η εισήγηση τους για ακόμη μία εβδομάδα lockdown.

Επίσης όπως όλα δείχνουν στο βαθύ κόκκινο θα μπουν από αύριο τα Γιάννενα και η Χαλκιδική.

Ειδική αναφορά στην Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να κάνει άλλωστε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, παρά μόνο συστάσεις.

Στόχος είναι οι πολίτες να ακολουθήσουν το πλαίσιο που είναι σε ισχύ, να βγουν βόλτα και εφόσον μπορέσουν να πετάξουν χαρταετό σε κάποιο κοντινό πάρκο της περιοχής τους, πάντα με σεβασμό στα μέτρα με δεδομένο πως δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.