Συγκλονίζει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην εξομολόγηση που έκανε για την περιπέτεια υγείας που πέρασε και λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή του. Ο προπονητής-θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φιλμ για τη ζωή και την καριέρα του, καθώς φοβόταν ότι θα χάσει τη μνήμη του και θα ξεχάσει τη διαδρομή του.

Ο σερ Άλεξ στο φιλμ εξιστορεί με λεπτομέρειες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη, την απώλεια της φωνής του, αλλά και το πόσο κοντά ήρθε στον θάνατο.

«Ήμουν τυχερός που έζησα»

«Θυμάμαι να πέφτω και μετά από εκεί δεν θυμάμαι τίποτα. Ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Ήμουν στο πουθενά. Εκείνη την ημέρα είχαν πεθάνει τρεις άνθρωποι από εγκεφαλική αιμορραγία. Από τους πέντε που το έπαθαν, διασώθηκαν οι δύο και εγώ ήμουν ο ένας. Οπότε ήμουν τυχερός», αναφέρει ο Φέργκιουσον.

Και συνεχίζει: «Είχε ωραίο καιρό εκείνη τη μέρα, αυτό το θυμάμαι. Κοιτούσα έξω από το παράθυρο του δωματίου και θυμάμαι να σκέφτομαι “άραγε πόσες τέτοιες όμορφες μέρες θα καταφέρω να δω;”. Έπειτα έχασα την φωνή μου. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήταν τρομακτικό. Όλα περνούσαν από το μυαλό μου. Σκεφτόμουν αν θα καταφέρω να μιλήσω ξανά. Μισούσα τη σκέψη ότι μπορεί να έχανα τη μνήμη μου. Θα ήταν απαίσιο για την οικογένεια μου να κάθομαι στο σπίτι και να μην ξέρω ποιος είμαι».

«Είχα 80% πιθανότητες να μην τα καταφέρω»

Ο σερ Άλεξ θυμάται ότι: «Έπειτα από 10 ημέρες κι αφού πρώτα με τον γιατρό είχαμε δουλέψει γράφοντας τα ονόματα των μελών της οικογένειάς μου, των ομάδων μου, των παικτών, των ζώων, των πουλιών και των ψαριών, η ομιλία μου επέστρεψε. Κατάλαβα ότι η μνήμη μου ήταν μια χαρά από εκείνο το σημείο. Είχα 80% πιθανότητες να μην τα καταφέρω».

Στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο γιος του, ο Τζέισον, ο πρώην ποδοσφαιριστής των Dunfermline Athletic και Rangers και προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανατρέχει στους σταθμούς της ζωής και της ποδοσφαιρικής του καριέρας, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία του αθλήματος.

Αρχειακό υλικό, βίντεο και συνεντεύξεις της συζύγου και των τριών γιων του, καθώς και παικτών, όπως ο Έρικ Καντονά, ο Γκόρντον Στράχαν, ο Άρτσι Νοξ και ο Ράιαν Γκιγκς έχουν συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ και θα προβληθούν πρώτη φορά.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.