Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε κλοιό μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο αυτά δεν είναι λίγες φορές που δεν τηρούνται. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου έχει σημάνει συναγερμός, λόγω μιας κηδείας στην οποία συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, Θεόδωρου Αθανασιάδη.

Ο ΕΟΔΥ έστειλε κλιμάκιό του στην περιοχή, καθώς στον δήμο Προσοτσάνης και στην κηδεία του επί σειρά ετών εφημέριου και πνευματικού πατέρα της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στο χωριό Μικρόπολη, η παρουσία κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη.

«Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και σήμερα (χθες, 11/03) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα grtimes.gr ο κ. Αθανασιάδης.

Τον συνωστισμό κατά τη διάρκεια της κηδείας παραδέχτηκε στο ίδιο Μέσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας που απαριθμεί 560 κατοίκους, Αβραάμ Δαυίδ. «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παραβρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας».

Την ίδια ώρα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι ξεκάθαρες και ορίζουν αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα στις κηδείες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.