Όνειρο ήταν και πάει η πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Η ήττα με 3-1 στο Καραϊσκάκη από την Άρσεναλ δεν αφήνει ελπίδες στους «ερυθρόλευκους».

Για την ήττα αυτή υπάρχουν αρκετές δικαιλογίες. Πρώτα απ’ όλα οι απουσίες στην άμυνα κόστισαν. Ιδιαίτερα η αδυναμία του Μπα να παίξει ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας τον Εμβιλά. Αυτό δημιούργησε ένα επιπλέον πρόβλημα αφού ο Γάλλος είναι απαραίτητος στον άξονα, αφού η ομάδα στερήθηκε το καθαρό μυαλό και τα τρεξίματα του.

Επίσης, για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Σα δέχθηκε δύο γκολ από ισάριθμα μακρινά σουτ, κάτι που δεν έχει συνηθίσει, επιβεβαιώνοντας ότι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν είναι στα καλύτερά του. Αφήσαμε τελευταίο το γκολ του Γκάμπριελ με το οποίο η Άρσεναλ πήρε το προβάδισμα με 2-1. Ο παίκτης της αγγλικής ομάδας κάνει φάυλ στον Εμβιλά το οποίο δεν είδαν διαιτητής και VAR!

Ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ στους παίκτες του Ολυμπιακού και στο τρίτο λεπτό απείλησε με τον Όντεγκααρντ.

Ο Τίρνι ανέβηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Όντεγκααρντ, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή των Πειραιωτών, αλλά η μπάλα έφυγε διπλά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα.

Δύο λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι είχαν δοκάρι με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Όντεγκααρντ έδωσε στον Μπεγερίν, αυτός σέντραρε από δεξιά, ο Αφρικανός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ζοσέ Σα «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου. Στο 21’ μάλιστα απείλησε για πρώτη φορά τον Λένο. Ο Μπρούμα κινήθηκε έξυπνα, έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Όντεγκααρντ, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ έπεσε και μπλόκαρε.

Ο  Όντεγκααρντ αιφνιδίασε τον Σα

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν «παγώσει» τον ρυθμό και κρατούσαν με ευκολία τους Λονδρέζους μακριά από την εστία του Σα. Στο 34’ όμως η Αρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε μια ανύποπτη φάση.

Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε λάθος πάσα, μετά την πίεση των φιλοξενούμενων, ο Όντεγκααρντ έκλεψε, πήρε μέτρα, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Σα, ο Πορτογάλος προσπάθησε να αποκρούσει με το ένα χέρι, αλλά δεν τα κατάφερε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Τι έχασε ο Μασούρας!

Μετά το γκολ του Νορβηγού, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και στο 39’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα για να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκλεψε από τον Νταβίντ Λουίζ, βγήκε απέναντι από τον Λένο, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν κατάφερε να βάλει τα φάλτσα που ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Μασούρας δεν είδε τον Ελ Αραμπί, που είχε φάτσα την εστία και τον Λένο ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Σούταρε ο ίδιος και έχασε την ευκαιρία να φέρει στα ίσια το παιχνίδι.

Ανέβηκε στο β΄ ο Ολυμπιακός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βάζει στο ματς τους Χολέμπας και Φορτούνη αντί των Ρέαμπτσιουκ και Βαλμπουενά.

Η είσοδος του Φορτούνη «γλύκανε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να πιέζουν ψηλά και δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της λονδρέζικης ομάδας.

Το 1-1 με τον Ελ Αραμπί

Στο 58’ η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς και ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Ο Μαροκινός επιθετικός έκλεψε την μπάλα από τον Σεμπάγιος, είδε τον Λένο να έχει βγει εκτός εστίας και με τρομερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της βρετανικής ομάδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας στα ίσια το παιχνίδι. Μια του… κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και 1-1.

Μετά το 1-1 ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε νέα αλλαγή, με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του Μπρούμα. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-1. Οι Λαλά, Φορτούνης, Καμαρά έκρυψαν την μπάλα, ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπι, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μπεγερίν και έφυγε κόρνερ.

Επιθετικό φάουλ το 1-2 της Άρσεναλ

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Άρσεναλ έκανε το 2-1 με τον Γκάμπριελ. Ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού υπήρχε επιθετικό φάουλ πάνω στον Εμβιλά από τον σκόρερ. Ο Γουίλιαν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο κεντρικός αμυντικός των Λονδρέζων γκρέμισε τον παίκτη του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, το VAR συμφώνησε και η Άρσεναλ πήρε κεφάλι στο σκορ. Διαιτητής και VARίστας αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, με τους Πειραιώτες να είναι έξαλλοι. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Ερυθρόλευκοι, με τους Λονδρέζους να παίρνουν προβάδισμα με ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία υπήρχε επιθετικό φάουλ πάνω στον Εμβιλά.

Το 1-2 είχε προκαλέσει εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ελνένι στο 85’. Ο μέσος της Άρσεναλ βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών, σούταρε δυνατά, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σα, αυτός έπεσε, ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Σωκράτης, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος) , Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Παρτέι (56’ Σεμπάγιος), Τσάκα, Έντεγκααρντ (82’ Σμιθ Ρόου), Σακά (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.