Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε σήμερα ότι ο Άντριου Κουόμο «απλώς δεν μπορεί να παραμείνει κυβερνήτης πλέον», ενώνοντας τη φωνή του με εκείνες που ζητούν την παραίτηση του Δημοκρατικού πολιτικού, αφού έξι γυναίκες τον κατηγορούν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Σύμφωνα με το Spectrum News, περισσότεροι από 55 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές από τη Νέα Υόρκη υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη.

Ο κυβερνήτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας συγγνώμη αν κάποιες γυναίκες αισθάνθηκαν άβολα με τη στάση του, επέμεινε όμως ότι δεν έχει αγγίξει ανάρμοστα καμία τους. Το γραφείο της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση. Ο Κουόμο έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί και κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας προτού να βγάλουν το πόρισμά τους.

Ο Δημοκρατικός Ντε Μπλάζιο, εδώ και χρόνια πολιτικός αντίπαλος του Κούομο, είπε σήμερα ότι οι πιο πρόσφατες κατηγορίες είναι «ανησυχητικές». «Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ότι ο κυβερνήτης κάλεσε μια υπάλληλό του, κάποια επί της οποίας είχε εξουσία, την κάλεσε σε έναν ιδιωτικό χώρο και κατόπιν της επιτέθηκε σεξουαλικά, είναι απολύτως απαράδεκτο. Είναι αηδιαστικό για μένα και δεν μπορεί πλέον να παραμείνει κυβερνήτης», είπε ο δήμαρχος. Η υπάλληλος δεν έχει υποβάλει επίσημη αναφορά για τον Κουόμο, όμως υποστηρίζει ότι ο κυβερνήτης την άγγιξε και άλλες φορές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.