Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθυντή του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Όπως επισημαίνει  ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τριάμισι χρόνια, έκλεισε ο κύκλος του σε αυτή τη θέση. Επιπλέον ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην πολιτική και επισημαίνει πως όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα δεν έχουν καμία υπόσταση.

Τι λέει ο ίδιος ο Γ. Σακελλαρίδης για το τέλος της πολιτικής του καριέρας

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά: Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένας κύκλος τριάμισι χρόνων εργασίας στη Διεθνή Αμνηστία-Ελληνικό Τμήμα. Θα μπορούσα να γράψω ένα μεγάλο ποστ, γεμάτο αναμνήσεις, εμπειρίες και συγκινήσεις, αλλά τέτοιες μέρες τέτοια λόγια. Το μόνο που θα πω είναι ότι οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία είναι κρίσιμες στις εποχές που ζούμε για όλους τους αυτονόητους λόγους. Μας ενώνουν γύρω από ένα κρίσιμο σκοπό, αυτόν της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μόνο ένα ρητορικό σχήμα δεν είναι. Η καθεμία και ο καθένας μπορεί να βρίσκει τρόπους να τις στηρίζει, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς να κουβαλάει μαζί του/της αυτά που μπορούν να μας χωρίζουν σε όλα τα άλλα επίπεδα.

Δεν ξέρω τι καταφέραμε να πετύχουμε αυτά τα τριάμισι χρόνια, θα το κρίνουν άλλοι αυτό. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι αυτά που εγώ αποκόμισα σε αυτό το συμπυκνωμένο χρονικό διάστημα -ως γνώσεις και ως εμπειρίες- είναι ανεκτίμητα. Και κυρίως επειδή όλα αυτά τα χρόνια είχα τη χαρά να γνωρίσω θαυμάσιους ανθρώπους και να συνεργαστώ μαζί τους, είτε εντός Διεθνούς Αμνηστίας είτε από άλλες οργανώσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και αντί αναμνησιακού-συγκινησιακού τραγουδιού που θα άρμοζε στην περίσταση, προτιμώ τον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορείτε να πράξετε τα δέοντα. Εδώ και δεκαετίες, η Διεθνής Αμνηστία ασχολείται συστηματικά -ανάμεσα σε άλλα ζητήματα- με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Για κάποιον παράξενο λόγο, το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει την προσοχή της στην Ελλάδα.

[Και μία πιο προσωπική σημείωση, μη τυχόν και υπάρξουν παρανοήσεις. Το ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Αμνηστία δεν σημαίνει επιστροφή στην πολιτική. Διαβάζω και εγώ διάφορα εργαλειακά σενάρια κατά καιρούς, που δεν έχουν καμία υπόσταση. Η ζωή συνεχίζεται].

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.