Νέα εξέλιξη στο «θρίλερ» των καταγγελιών εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον συνήγορο των καταγγελλουσών να απευθύνει εξώδικο προς τον γνωστό ηθοποιό.

Είχε προηγηθεί εξώδικο του Πέτρου Φιλιππίδη, μέσω του οποίου κατηγορούσε τον συνήγορο για συκοφαντία, επειδή αναφέρθηκε σε καταγγελία εντολέως του στο ΣΕΗ.

Ο κ. Γεράρης υπερασπίζεται τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, αλλά και τον Γιώργο Ψάλτου και άλλους ηθοποιούς που έχουν απευθυνθεί σε εκείνον για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, λεκτικής και σωματικής βίας, που αποκαλύφθηκαν με το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo.

«Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεσθε το στοιχειώδες, πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μου, αλλά του εντολέως μου, όπως κατέστησα εξαρχής απολύτως σαφές κατά τη δημόσια τοποθέτησή μου», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος κ. Γεραρής, απαντώντας στον Φιλιππίδη, για τον οποίον έχουν φτάσει ήδη αρκετές καταγγελίες από συναδέλφους του στο ΣΕΗ.

Δείτε αναλυτικά το εξώδικο:

«ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Του Γεωργίου Γεραρή του Χρίστου, δικηγόρου (…)

ΠΡΟΣ

Τον Πέτρο Φιλιππίδη του Δημητρίου (…)

Κοινοποιούμενη προς:

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Την 25-2-21 μου απευθύνατε εξώδικη δήλωση, την οποία κοινοποιήσατε προς όλους τους παραπάνω φορείς, εγκαλώντας με προσωπικά ότι σας »συκοφάντησα» επειδή αναφέρθηκα δημόσια στο γεγονός της καταγγελίας εντολέως μου σε βάρος σας, η οποία κατατέθηκε στις 23-2-21 ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, και στο περιεχόμενο αυτής. Μου ζητάτε δε με το εξώδικό σας να ανακαλέσω τους »ψευδείς» και »συκοφαντικούς» ισχυρισμούς μου. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεσθε το στοιχειώδες, πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μου, αλλά του εντολέως μου, όπως κατέστησα εξαρχής απολύτως σαφές κατά τη δημόσια τοποθέτησή μου.

Οι δικηγόροι ενεργούμε ως εντολοδόχοι των προσώπων που εκπροσωπούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα νοείτο δικηγόρος να ανακαλέσει το περιεχόμενο της καταγγελίας εντολέως του. Ο εντολέας είναι το πρόσωπο που προβαίνει στην καταγγελία, διά του δικηγόρου του, και ο εντολέας είναι ο μόνος που δύναται να ανακαλέσει ή να μην ανακαλέσει την καταγγελία του. Σε κάθε περίπτωση, κατόπιν της δημόσιας τοποθέτησης του ίδιου του εντολέως μου Γεωργίου Ψάλτου στις 26-2-21, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι όλα όσα έχει καταθέσει σε βάρος σας είναι απολύτως αληθή μέχρι τελευταίας λέξης και δεν τα ανακαλεί σε καμία περίπτωση, έχετε ήδη λάβει την απάντησή σας, παρέλκει δε οποιαδήποτε δική μου περαιτέρω δήλωση επί του θέματος.

Συνεχίζει:

Επιπροσθέτως, σημειώνω μετ’ επιτάσεως ότι ουδέποτε υπήρξατε πελάτης μου ούτε πελάτης της δικηγορικής εταιρείας στην οποία είμαι εταίρος, όπως ψευδώς αναφέρετε στο εξώδικό σας. Δεν έχω χειριστεί ποτέ υπόθεσή σας, δεν σας γνωρίζω προσωπικά, ούτε σας έχω συναντήσει ή έστω μιλήσει ποτέ στη ζωή μου. Για το ψεύδος αυτό, που ηθελημένα και εκ δόλου διαλάβατε στο εξώδικό σας, προκειμένου να εγείρετε αμφιβολίες ως προς την επαγγελματική μου ακεραιότητα, καθώς και εν γένει για τους αήθεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σας για το πρόσωπό μου και την επαγγελματική μου οντότητα, τους οποίους φροντίσατε να κοινοποιήσετε προς όλα τα μέσα και προς όλους τους παραπάνω φορείς, περιλαμβανομένου και του επαγγελματικού μου συλλόγου, επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου να ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μου.

Αυτά προς απάντησή σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.