Η Λίβερπουλ φόρεσε το… ευρωπαϊκό της κοστούμι, κέρδισε εύκολα τη Λειψία και πήρε πανηγυρικά, με δύο νίκες, την πρόκριση.

Οι Γερμανοί όπως και στο πρώτο παιχνίδι, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και γνώρισαν την ήττα από την ομάδα του Κλοπ που κράτησε εύκολα το μηδέν και με την ποιότητα που έχει επιθετικά πήρε τη νίκη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την Λειψία. Στο 10’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Πόουλσεν έδωσε στον Όλμο, αυτός πλάσαρε απέναντι από τον Άλισον, αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο 19’ οι Reds  έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Γκουλάτσι απέκρουσε την κεφαλιά του Ζότα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Λειψίας είπε «όχι» και στον Σαλάχ, με την Λίβερπουλ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζότα. Στο 41’ ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ απέφυγε ωραία τον Μουκιέλε, σούταρε, αλλά ο κίπερ της Λειψίας απέκρουσε, ενώ σουτ που έκανε στις καθυστερήσεις από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Λειψία στο 65’ να έχει δοκάρι με τον Σόρλοθ. Ο Ουπαμεκανό έβγαλε στον Χουάνγκ, αυτός γύρισε στον Σόρλοθ, αλλά η προσπάθεια του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι του Αλισον. Στο 71’ η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Σαλάχ. Οι Reds βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μανέ έδωσε στον Ζότα, αυτός άνοιξε στον Αιγύπτιο και ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ με συρτό σουτ έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μανέ. Ο Οριγκί γύρισε στον Μανέ και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90′ Τσιμίκας), Βαϊνάλντουμ (82′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τιάγκο (71′ Κεϊτά), Μανέ (90′ Τσάμπερλεν), Ζότα (71′ Οριγκί), Σαλάχ

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Άνταμς, Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Καμπλ (45′ Σόρλοθ), Σζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (60′ Κλάιφερτ), Ενκουκού, Όλμο (72′ Χαϊντάρα), Πόουλσεν (60′ Χουάνγκ)

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.