Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς ο νέος κίνδυνος που εμφανίστηκε για τα παιδιά στο διαδίκτυο και ακούσει στο όνομα Jonathan Galindo.

Ο Galindo εμφανίζεται στο διαδίκτυο και στην Ελλάδα με την χαρακτηριστική μεταμφίεση του «Γκούφι».

Πίσω όμως από αυτά τα προφίλ – γιατί δεν είναι ένα – κρύβεται ένας αρρωστημένος νους που προσπαθεί να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε επικίνδυνα «παιχνίδια» με τελικό προορισμό ακόμη και την αυτοκτονία.

Jonathan Galindo: Ο «Γκούφι» που παρασέρνει τα παιδιά στο θάνατο μέσω  Ίντερνετ

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυρβερνοασφάλεια (CSIi) αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του πληροφορίες για άτομο που ντύνεται σαν τον γκούφι, τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων της Disney, και προσεγγίζει σε ελληνικά chatrooms παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Εκεί, τους βάζει μερικές προκλήσεις, οι οποίες γίνονται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού.

Σκοπός του είναι να οδηγήσει όλο και περισσότερα παιδιά στην αυτοκτονία.

Mom, Dad I love you, but I have to follow the man in the hood', Jonathan  Galindo continues to take life

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου.

Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς, όπως ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία». Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες, όπως η αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια «παιχνίδια» έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την Μπλε Φάλαινα.

Οι συμβουλές από το CSI Institute

Το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) προτρέπει τους νεαρούς χρήστες του Διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην Κοινωνική Δικτύωση, να μην αποδέχονται αιτήματα φιλίας και να μην απαντούν σε μηνύματα από άγνωστα προφίλ που φέρουν το όνομα και συνοδεύονται από τη σχετική φωτογραφία του online τρομακτικού χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει το CSI Institute μετά από καταγγελία μητέρας στο Ινστιτούτο, η οποία μας ανέφερε ότι τα δύο παιδιά της προσεγγίστηκαν διαδικτυακά από το προφίλ που φέρει το όνομα του εν λόγω χαρακτήρα και τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται ήδη στη δημοσιότητα, το Ινστιτούτο μας επικοινώνησε άμεσα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες προς διερεύνηση της υπόθεσης.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.