Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες για να πετύχει νίκη η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ που δίχτυα για πρώτη φορά μετά από επίσης δύο μήνες, επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.

Ορεξάτη και με διάθεση να πάρει τα ηνία από νωρίς… Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ αποφασισμένη, θέλοντας να καθαρίσει από νωρίς… Και το έκανε. Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε το σύστημα και επέστρεψε στο 4-2-3-1, δίνοντας τον ελέυθερο ρόλο στον Μάνταλο που είχε από πίσω του τους Σάκχοφ και Σιμάνσκι να βγάζουν γρήγορα μπροστά την μπάλα.

Τα άκρα της Ένωσης ήταν αυτά που δημιουργούσαν τους περισσότερους κινδύνους στην Ελαφρά Ταξιαρχία, με τον Ισπανό τεχνικό να δικαιώνεται για την επιλογή του Αλμπάνη. Μαζί με τον Έλληνα εξτρέμ, ο Λιβάι Γκαρσία ήταν μόνιμος κίνδυνος για τον Απόλλωνα, με την ΑΕΚ να παίρνει το προβάδισμα με το… καλημέρα.

Μόλις στο 7’ η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Καρίμ. Ο Γκαρσία… χόρεψε τους αμυντικούς του Απόλλωνα και γύρισε στον Ανσαριφάρντ που σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Στο 25’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ, με τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ο Νταντσένκο έκανε τη σέντρα από δεξία, οι αμυντικοί του Απόλλωνα έδιωξαν άσχημα, με τον Αλμπάνη να κάνει ένα τρομερό σουτ στην κίνηση και αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ που σε κενή εστία έγραψε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο ήρεμα και άρχισε να κυκλοφορεί μπάλα, χωρίς να… κυνηγιέται. Οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ βρήκαν ωστόσο μερικές καλές ευκαιρίες, με την πρώτη να έρχεται στο 48’. Ο Γκαρσία έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε άψογα στον Μάνταλο στο ύψος της περιοχής, με τον αρχηγό της Ένωσης να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Βέρχουλστ.

Ο Απόλλωνας ήταν εντελώς ακίνδυνος και φάνηκε επιθετικά μετά το 80’ που έκανε τις μοναδικές τρεις τελικές του στον αγώνα, με τον στόπερ (!) Ντομίνγκες να φτιάχνει τις δύο και ο Κολ την άλλη αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Βέρχουλστ στο φινάλε του αγώνα να μην επιτρέπει στον Γκαρσία να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Λάτσι, Σβάρνας, Λόπες, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μάνταλος (67′ Μαχαίρας), Αλμπάνης (78′ Νεντελτσεάρου), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Κάλισιρ (46′ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς (64′ Φατιόν), Χουχούμης, Κολ, Λαγός (64′ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46′ Μουνιέ), Ντάουντα (79′ Μπεντινέλι), Ιωαννίδης

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.