«H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επικαιροποιεί τις συστάσεις στη χώρα μας έτσι ώστε το εμβόλιο της Astrazeneca να χορηγείται σε όλες τις ηλικίες και στους άνω των 65 ετών, ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astrazeneca, τονίζοντας πως μετά από λεπτομερή και εμπεριστατωμένο έλεγχο, «προέκυψε πως είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό. Προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και επιπλέον βοηθάει στο να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Και πρόσθεσε: «Αναφορικά όμως με την προστασία για την σοβαρή και ήπια νόσο, διαπιστώθηκε ότι οι μελέτες είχαν μικρό αριθμό ατόμων ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών. Με βάση αυτό το δεδομένο και η επιτροπή των εμβολίων στην Ελλάδα, αποφάσισε την χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών, διατυπώνοντας όμως τη θέση ότι οι συστάσεις αυτές μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις μελέτες.

Στη συνέχεια το ανακοίνωσε και επίσημα: «Με τα νέα λοιπόν δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επικαιροποιεί τις συστάσεις στη χώρα μας έτσι ώστε το εμβόλιο της Astrazeneca να χορηγείται σε όλες τις ηλικίες και στους άνω των 65 ετών». Σημείωσε ακόμα, ότι η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται. Ωστόσο παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.