Το βίντεο του Δημήτρη Μυράτ, που κυκλοφόρησε πριν από 70 χρόνια έχει γίνει Viral τις τελευταίες ώρες. Ο Μυράτ, γεννήθηκε το 1908 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στα πανεπιστήμια Βερολίνου και Αθήνας και υποκριτική στη Σχολή Ράινχαρτ. Έγινε ένας σπουδαίος ηθοποιός και διανοούμενος που κατάφερε να διδάξει μέσα από τη ζωή και την τέχνη του ήθος και σοβαρότητα .

Ο Μυράτ πρωτοεμφανίστηκε το 1931 στο θέατρο Κοτοπούλη. Μέχρι το 1956 συνεργάστηκε με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη, του οποίου υπήρξε διευθυντής από το 1950. Την περίοδο 1932-1934 έπαιξε στα έργα Μαρία Στιούαρτ ως Μόρτιμερ και Γλάρος στο ρόλο του Κόστια. Έκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία ως θιασάρχης.

Ο Δημήτρης Μυράτ παντρεύτηκε την μαθήτρια του Βούλα Ζουμπουλάκη το 1951 και πέθανε το 1991. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν η νεαρή Βούλα ήταν μαθήτρια του στο Εθνικό Θέατρο. Στην κοινή συνέντευξη του Βασίλη Τζιβιλίκα και της Βούλας Ζουμπουλάκη το 1986 στην εκπομπή Καλλιτεχνικό Καφενείο ο Δημήτρης Μυράτ αποκάλυψε ότι η Βούλα Ζουμπουλάκη ήταν μαθήτριά του στο Εθνικό Θέατρο. Όταν εκείνος κατάλαβε ότι της άρεσε, της έκλεισε ραντεβού και την επόμενη μέρα παραιτήθηκε.

Τη δήλωσή του έχουν αναρτήσει στους προσωπικούς τους λογαριασμούς πολλοί ηθοποιοί έπειτα απο τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα των βιασμών και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο χώρο του θεάτρου.

«Ήταν μαθήτριά μου και εγώ ήμουν καθηγητής του Εθνικού Θεάτρου πολλά χρόνια πριν. Όταν λοιπόν βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού στο κινηματογράφο Παλλάς θυμάμαι, την άλλη μέρα, παραιτήθηκα από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για να μη δώσω την εντύπωση ότι εκμεταλλεύομαι τη θέση μου ως καθηγητής και έχω σχέση με μαθήτριες», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μυράτ.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBbrHi1FMoM&t=243s

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.