«Έπαιξε με τη φωτιά» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά τελικά δεν… κάηκε. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες καταστάσεις και τελικά πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες  με 2-1 σετ από τον Χούμπερτ Χουρκάτς (6-4, 4-6, 7-5) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά που γίνεται στο Ρότερνταμ.

Ο Στέφανος στους «8» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Κάρεν Κατσάνοφ, Νο. 21 στον κόσμο. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και ο νικητής θα περάσει στα ημιτελικά του τουρνουά.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 5-4. Ο Πολωνός σέρβιρε για το 5-5, αλλά ο Στέφανος πίεσε και έκανε μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς πήρε το σετ με 6-4 και προηγήθηκε 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Πολωνός απάντησε με μπρέικ στο 7ο γκέιμ (4-3) και λίγο αργότερα το κατέκτησε με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το παιχνίδι.

Ο αγώνας οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν και πάλι χέρι-χέρι μέχρι το 6-5. Ο Πολωνός σηκώθηκε από την καρέκλα του για να σερβίρει για το 6-6, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το 7-5 και το 2-1.

Μια μεγάλη μάχη, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Στέφανο να αποδεικνύεται ψυχραιμότερος στα κρίσιμα σημεία και να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.