Το όριο των 800 νέων ημερησίων κρουσμάτων φαίνεται, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, να είναι το πρώτο «σκαλοπάτι» προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για χαλάρωση των μέτρων.

Αυτό δεν είναι σαφές πότε θα επιτευχθεί, οι ειδικοί εντούτοις αναμένουν να δουν άμεσα την αποσυμφόρηση του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, ειδικά στην Αττική, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε lockdown από τις 11 Φεβρουαρίου. Πιθανότατα και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Χθες καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή του έτους.

Από τα νέα κρούσματα, τα 1.269 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων τα 327 στον κεντρικό τομέα Αθηνών, 230 στον δυτικό τομέα, 189 στον Πειραιά, 183 στον βόρειο τομέα, 143 στον νότιο τομέα, 101 στην ανατολική Αττική, 70 στη δυτική και 26 στα νησιά της περιφέρειας. Επίσης 314 κρούσματα καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και 178 στην Αχαΐα. Την ίδια ώρα,  αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξήθηκε στους 431.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ο lockdown δεν πρόκειται να έχει την διάρκεια που ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, όχι ότι θα προκαλέσει εντύπωση σε κανέναν καθώς κανένα lockdown δεν είχε την διάρκεια που αρχικά πιστεύονταν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.