Διασυρμός του Ολυμπιακού στην χώρα των Βάσκων. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πιο βαριά ήττα του τη φετινή σεζόν από την Μπασκόνια με 91-66 και συνεχίζουν να μεγαλώνουν το αρνητικό τους σερί, αφού ηττήθηκαν για 7η σερί αγωνιστική στη Euroleague, ενώ η σημερινή ταπεινωτική ήττα ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα».

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά, και με πολύ καλή άμυνα στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, με τον Κώστα Κουφό να σκεπάζει τα καλάθια στα πρώτα τρία λεπτά. Ο Έλληνας σέντερ ξεκίνησε βασικός και συνεργάστηκε άψογα με τον Σλούκα στην επίθεση. Ωστόσο, αυτός που «έκλεψε» την παράσταση στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Ζαν-Σαρλ που σκόραρε 8 πόντους με 2/2 τρίποντα  και 1/1 δίποντο και μαζί με τον Σλούκα και τον Κουφό, έφερε το ματς στο 13-19, με την Μπασκόνια να κρατιέται στο σκορ με συνεχόμενα καλάθια του Γκιεντράιτις. Στα τελευταία τρία λεπτά ο Ολυμπιακός όμως δεν ήταν καλός στην επίθεση, έχασε ευκαιρίες να πάρει και διψήφια διαφορά και το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 15-21, με καλάθι του Έλις.

Κατάρρευση στη δεύτερη περίοδο

Ο Ολυμπιακός ότι κατάφερε να κάνει στην πρώτη περίοδο το «πέταξε» στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο (έφτασαν στα 5 λάθη σε 10 λεπτά), η Μπασκόνια βρήκε ρυθμό και με τον Γκιεντράιτις να πυροβολάει από παντού πήρε προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει πολλά λάθη, τόσο με τον Σπανούλη, αλλά και με τους Χάρισον και Κουφό και οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν και τα 5 βγάζοντας ισάριθμους αιφνιδιασμούς και σκοράροντας πολλά εύκολα καλάθια.

Ο Τζεκίρι και ο Φαλ σκέπασαν τα καλάθια, ο Χένρι είχε ρόλο… μαέστρου και ο Γκιεντράιτις τιμωρούσε οποιαδήποτε αδράνεια με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να πάει στα αποδυτήρια στο +11 (43-32) και με επιμέρους 28-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε κάποιες καλές άμυνες όταν επέστρεψε ο Κουφός στο ματς, ενώ σκόραρε κατά κύριο λόγο με βολές, αλλά και με ένα ανεπανάληπτο πόστερ κάρφωμα του Έλις μπροστά στον Φαλ.

Τον τιμώρησε η Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο με σκοπό να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει τη διαφορά και έπαιξε πολύ καλά επιθετικά, με τον ΜακΚίσικ και τον Σλούκα να βρίσκουν ρυθμό και μειώνουν στους 7 τη διαφορά (48-41). Όμως η Μπασκόνια τιμώρησε τον Ολυμπιακό σε κάθε της επίθεση σχεδόν, με τους Βιλντόζα, Πίτερς και Γκιεντράιτις να σκοράρουν πίσω από τη γραμμή και να φέρνουν το ματς στο +12 (57-45).

 

Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν 26 πόντους στην επίθεση, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να είναι σαφώς βελτιωμένη επιθετικά, όμως οι 25 που δέχτηκε τον έφεραν και πάλι σε διψήφια διαφορά, με τον Ζαν Σαρλ και τους ΜακΚίσικ Σλούκα να βρίσκουν ρυθμό, αλλά να μην μπορούν να φέρουν τη διαφορά κοντά, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο στο -10 (68-58).

Παράδοση άνευ όρων

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Βιλντόζα έκανε το 70-58, αλλά έκτοτε ο Ολυμπιακός έχασε συνεχόμενες επιθέσεις με τον Βεζένκοφ, τον Χάρισον και τον Ζαν-Σαρλ, και μετά από δυο λεπτά δεν βρήκε σκορ, με τον Βιλντόζα να σκοράρει και για το +15 με τρίποντο (73-58) 7.30 πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός γενικότερα κατάφερε κάτι μοναδικό στην τέταρτη περίοδο, αφού είχε στα πρώτα 7 λεπτά της τέταρτης περιόδου μόλις 2 πόντους από τον Βεζένκοφ. Έτσι φυσικά δεν μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, η Μπασκόνια εκτόξευση τη διαφορά στους 22 (82-60) και ο Ολυμπιακός έφτασε τις 7 σερί ήττες ουσιαστικά πριν ξεκινήσει η τέταρτη περίοδος. Το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ για το συνονθύλευμα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τελευταία περίοδο και αυτό ήταν 91-66 με τον Ολυμπιακό να βάζει μόλις 8 πόντους στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 43-32, 68-58, 91-66

 

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.