O σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός παραιτήθηκε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπενθυμίζεται ότι είχαν γίνει καταγγελίες από σπουδαστές περί αυταρχικής συμπεριφοράς του καθηγητή τους.

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός

Ο κ. Λιβαθινός υπέβαλλε την παραίτησή του από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπουδαστές εις βάρος του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το προηγούμενο διάστημα, στη σκιά των αποκαλύψεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη εκδόθηκε μία επιστολή από σπουδαστές του Εθνικού Θεάτρου στην οποία καταγγέλλονταν διάφορες συμπεριφορές.

«Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου. Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν ανοιχτά, ενώπιον του συνόλου διδασκόντων και σπουδαστών» αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με αφορμή την επιστολή, ξεκίνησε ένας διάλογος των σπουδαστών με την διευθύντρια, που κατέληξε σε μία κοινή ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης όσα είπε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης για τον Στάθη Λιβαθινό ως πρώην μαθητής του – «Ήσασταν χυδαίος , προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός! Βέβαια όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους»:

https://radar.gr/article/73203/kolafos-o-panagiotis-mpoygioyris-kyrie-livathine-sas-ftyno-katamoytra

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.