Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαμψαν την αντίσταση του Βόλου και συνέχισαν την πορεία τους προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. Μια νίκη που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Σεμέδο,  ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στο πρώτο ημίχρονο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει τη θέση του. Ο Πορτογάλος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Δύο γκολ με το… καλησπέρα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 4’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Καμαρά με μια πανέμορφη μπαλιά έβγαλε τον Μπρούμα τετ α τετ με τον Κλέιμαν, ο Πορτογάλος δεν σούταρε, ελίχθηκε ωραία, είδε την κίνηση του Φορτούνη, του έστρωσε την μπάλα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση του Βόλου ήταν άμεση και στο 10’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκρίλο. Ο Μπαριέντος εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Γκρίλο νίκησε στον αέρα τους αντιπάλους του και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σα «εκτινάχθηκε» και προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα.

Στο 14’ ο Λαλά έδωσε στον Φορτούνη, αυτός έστρωσε στον Εμβιλά, ο Γάλλος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπρούμα βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, σούταρε, αλλά ο πορτιέρε του Βόλου απέκρουσε. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, σε μια φάση στην οποία, πάντως, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού φαίνεται να καλύπτεται από τους αμυντικούς της θεσσαλική ομάδας, όταν ξεκινάει την προσπάθειά του.

Πρόβλημα με Σεμέδο

Στο 36’ ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Ρούμπεν Σεμέδο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, μετά από ένα μαρκάρισμα στον Σωτήρη Νίνη. Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον Πορτογάλο, ο οποίος, όμως, πόναγε πολύ και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Ο τεχνικός των Πειραιωτών προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στο 39’ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αντί του Ίβηρα σέντερ μπακ, που τραυματίστηκε.

Στο 53’ ο Εμβιλά σούταρε με τη μία, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Οι Ερυθρόλευκοι με κόρνερ, αλλά και με φάουλ γύρω από την περιοχή, έβαζαν κόσμο στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά οι Θεσσαλοί έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Στο 72’ ο Φορτούνης βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την προσπάθεια του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Ο Εμβιλά χάρισε το τρίποντο

Στο 81’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει το γκολ της νίκης με τον Εμβιλά. Ο Λαλά με ωραία κάθετη βρήκε τον Μπρούμα από δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα στον Παπασταθόπουλο, ο σέντερ μπακ των Πειραιωτών πλάσαρε, όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Παρόλα αυτά η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά και αυτός στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.  Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Χασάν, αλλά στη συνέχεια ο Πορτογάλος διαιτητής πήγε στην οθόνη, είδε ο ίδιος τη φάση και μέτρησε κανονικά το τέρμα του Αιγύπτιου επιθετικού.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο (58′ Μαρτίνες), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι (85′ Μπουένο), Ριένστρα, Τσοκάνη, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Νίνης, Δουβίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39′ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (87′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (86′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (63′ Χασάν), Ελ Αραμπί (85′ Μασούρας).

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.