“Η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με γνώμονα τη στοχευμένη και δίκαιη κατανομή των πεπερασμένων δημοσιονομικών πόρων” αναφέρεται σχετικά. Πιο συγκεκριμένα το Υπ. Οικονομικών παραπέμπει στα εξής μέτρα:
“Με νέο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, με νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με το πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας, καθώς και με τη συνέχιση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τον πολιτισμό και το τουριστικό πακέτο, των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και της αναστολής καταβολής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.
Με ορθολογική χρήση των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία διατηρούμε σε ασφαλή επίπεδα, κυρίως, χάρη στις επιτυχείς εξόδους στις αγορές, που ενισχύουν περαιτέρω την αξιοπιστία της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην υγειονομική κρίση, αντλήσαμε πέντε φορές πόρους, μέσω της έκδοσης ομολόγων συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού στην ιστορία της χώρας μας.
Με την άμεση ολοκλήρωση και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σχέδιο ρεαλιστικά φιλόδοξο, σύγχρονο και εξωστρεφές, το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού ύψους έως 32 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, λειτουργώντας παράλληλα ως πυξίδα για τον επαναπροσανατολισμό της οικονομίας μας προς ένα νέο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πρότυπο.”
 

“Το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με σχέδιο, διορατικότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα,

προκειμένου η κοινωνία να βγει όρθια από την υγειονομική κρίση και η οικονομία να επανεκκινήσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προκλήσεων.
Είναι, όμως, στο χέρι μας να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες. Με πίστη στις δυνάμεις μας, όραμα, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, θα καταφέρουμε να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης, κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης” καταλήγει το Υπ. Οικονομικών.
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.