Η καριέρα του απογειώθηκε με την ταινία “Πριν Πέσει Η Νύχτα” (2000) του Τζούλιαν Σνάμπελ, στην οποία υποδύθηκε τον Κουβανό ποιητή και συγγραφέα Ρεϊνάλντο Αρένας, ενώ το 2007 κέρδισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία “Καμία Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους” των αδελφών Κοέν.

Το 2010 έλαβε μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Biutiful” του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου

Το 2007 ο Μπαρδέμ άρχισε να βγαίνει με την Πενέλοπε Κρουζ, την οποία παντρεύτηκε το 2010 στις Μπαχάμες σε ιδιωτική τελετή. Ο γοητευτικός ηθοποιός είχε δηλώσει ότι ερωτεύτηκε την “φευγαλέα προσωπικότητα” της Κρουζ. Το ζευγάρι έχει ένα γιο και μια κόρη, και γενικά κρατά χαμηλό προφίλ, καθώς σπάνια μιλά για την προσωπική του ζωή.

5 διάσημα ζευγάρια που αγαπάμε (και δεν θέλουμε ποτέ να χωρίσουν) - Free Sunday

Μαζί με τη σύζυγο του είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά και παγκόσμια θέματα, όπως τον πόλεμο στο Κογκό και τη Λωρίδα της Γάζας, και έχουν μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

Είναι γνωστό ότι είναι άθεος και μάλιστα έχει δηλώσει: “Πάντα έλεγα ότι δεν πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στον Αλ Πατσίνο”, με πολλούς να θεωρούν ότι εννοούσε την ταινία “Ο δικηγόρος του Διαβόλου”.

Οσον αφορά τις κατηγορίες για σεξουαλικη κακοποίηση εναντίον του Γούντι Άλεν, οι οποίες επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο με τον νέο ντοκιμαντέρ του HBO, ο Ισπανός ηθοποιός δεν είχε διστάσει να διαχωρίσει τη θέση του από πολλούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, μιλώντας για “άδικο λιθοβολισμό”.

Ο μελαχρινός ηθοποιός θεωρείται ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες στον πλανήτη. Έχει χαρακτηριστική, βαθειά φωνή, ενώ η ισπανική προφορά του, τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στις κυρίες. Όσον αφορά το στυλ του επιλέγει formal ή casual εμφανίσεις και καταφέρνει πάντα να τραβά τα βλέμματα.

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ , Θέμα - Σινεμά - αθηνόραμα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.