Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, θρηνεί τον θάνατο ενός από τους κορυφαίους οδηγούς ράλι όλων των εποχών. Ο Χάνου Μίκολα, απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από την «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής απο την Φιλανδία, κυριάρχησε στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 ενω έμεινε στην Ιστορία ως «Flying Finn» για το μοναδικό στυλ οδήγησης του.

«Αυτή η είδηση είναι θλιβερή», δήλωσε η εκπρόσωπος του WRC.

«Χάσαμε τον πατέρα μου, Χάνου από καρκίνο» έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Βέσα Μίκολα, ενός από τους γιούς του Μίκολα.

Ο Μίκολα κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 1983 ενω στο ράλι των 1.000 λιμνών κέρδισε επτά φορές. Κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε 18 αγώνες ράλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ κατατάσσεται στου δέκα πιο επιτυχημένους οδηγούς στην Ιστορία.

Ο Μίκολα, άρχισε την καριέρα του στην Volvo, πριν κατακτήσει το πρώτο του ράλι, στη Φινλανδία, με την Ford. Στην συνέχεια στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, οδηγώντας ένα Audi Quattro το 1983 και σε ηλικία 41 ετών. Λίγο αργότερα, εντάχθηκε στην Mazda πριν αποχωρήσει από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 1993.

Οδηγοί, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, Κάρλος Σάϊνθ, Σεμπαστιάν Οζιέ και Πίτερ Σόλμπεργκ, έσπευσαν να αποτίνουν φόρο τιμής στον Μίκολα.


«Ο Χάνου Μίκολα κατέκτησε το WRC την χρονιά που γεννήθηκα και παρ΄ όλο που δεν είχα ποτέ την τιμή να τον συναντήσω, λυπάμαι για το θάνατό του», δήλωσε ο Οζιέ.

«Ήταν ένας θρύλος, ένας αληθινός κύριος, ένας πραγματικός πρωταθλητής και ένας καλός πατέρας. Αναπαύσου εν ειρήνη», σχολίασε ο Σόλμπεργ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.