Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε σήμερα το πακέτο ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και να προσφερθεί άμεση ανακούφιση σε όσους πλήττονται από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19.

Η επόμενη κίνηση είναι η εξέταση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησής από τη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκαταλειφθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού. Έπειτα από αρκετές ώρες συζήτησης, το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Βουλή των Αντιπροσώπων με 219 ψήφους υπέρ, όλες Δημοκρατικών, έναντι 212 κατά (μεταξύ των οποίων και δύο Δημοκρατικών), καθώς οι Ρεπουμπλικανοί του σώματος αντιτίθενται σε μέτρα, τα οποία μοιάζουν υπερβολικά δαπανηρά.

«Το κείμενο υιοθετήθηκε», δήλωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.

Το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί για έγκριση την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία, όπου αναμένεται να αποσυρθεί το μέτρο που προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού έως 15 δολάρια την ώρα μέχρι το 2025. Οι Δημοκρατικοί βασίζονται στην μικρή πλειοψηφία τους στη Γερουσία για την υιοθέτηση του πακέτου αυτού .

Η τελικό κείμενο θα επανέλθει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου, όπως δήλωσαν χθες Παρασκευή, οι Δημοκρατικοί επικεφαλής υπολογίζουν να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να υιοθετηθεί οριστικά, με ή χωρίς την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Οφείλουμε να εγκρίνουμε το σχέδιο αυτό πριν από τις 14 Μαρτίου, όταν θα σταματήσει η καταβολή ενισχύσεων για τους μακροχρόνια ανέργους που παρατάθηκε βάσει προηγούμενου σχεδίου βοήθειας», ανέφερε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Στένι Χόγερ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.