Αυτή ήταν η «Nyan Cat», που κατάφερε να πωληθεί έναντι μισού εκατ. δολαρίων σε αντιστοιχία κρυπτονομίσματος. Συγκεκριμένα, το GIF πουλήθηκε για περίπου 300 Ether, δηλαδή 519.174 δολάρια στο περιοδικό Print Magazine

 

Φέτος είναι η 10η επέτειος του meme και για να τιμήσει την ιστορία του διαδικτύου, ο σχεδιαστής της Nyan Cat, Chris Torres, έδωσε στο GIF μία νέα εκδοχή, όπου λείπει το αστραφτερό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό.

 

Ο Torres χαρακτήρισε την ανανέωση αυτή ως «remaster». Έβαλε τη νέα εκδοχή στην πλατφόρμα έργων κρυπτογράφησης Foundation και υποσχέθηκε ότι δεν προτίθεται να πουλήσει ποτέ άλλη έκδοση του Nyan Cat για το υπόλοιπο της ζωής του

Η πλατφόρμα του crypto art (ενός έργου κρυπτογράφησης) κερδίζει σε δημοτικότητα καθώς μοιάζει με την αγορά πρωτότυπων φυσικών έργων τέχνης.

 

Για την επαλήθευση της αυθεντικότητας και της ιδιοκτησίας, κάθε δημιουργία επισημαίνεται με ένα μόνιμο διακριτικό (NFT), που θυμίζει υπογραφή καλλιτέχνη, το οποίο δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

Όπως εξηγεί το School of Motion, η απόκτηση ενός έργου κρυπτογράφησης δεν είναι το ίδιο με το δεξί κλικ και την αποθήκευση μιας εικόνας

Ενώ μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατεβάσει εύκολα μία εικόνα ενός πίνακα του Πικάσο από το ίντερνετ, η αντίστοιχη αγορά αυτού του είδους ψηφιακής τέχνης είναι παρόμοια με την κατοχή του πραγματικού πίνακα του Πικάσο.

Το Crypto art υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια και τον επόμενο μήνα, για πρώτη φορά, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα δει προσφορές για ένα έργο NFT του Beeple με τίτλο «Everydays: The First 5000 Days».

 

Πρόκειται για μία εικόνα που αποτελείται από 5.000 μικρότερες εικόνες, μία για κάθε μέρα από την 1η Μαΐου 2007. Υποτίθεται, ότι κάποιος μπορεί ακόμη και να το αγοράσει, χρησιμοποιώντας Ether.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.