Άνιση θα είναι η οικονομική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας το 2021, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.
Ο αμερικανικός οίκος αναθεώρηση επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ αλλά και στις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο υποβάθμισε τις προβλέψεις για την Ευρωζώνη, επικαλούμενος τα αυστηρά lockdown κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι προβλέψεις για ΗΠΑ, αναδυόμενες, Ευρωζώνη

Ειδικότερα, η Moody’s αναθεώρησε επί τα βελτίω προηγούμενη πρόβλεψή της τον Νοέμβριο του 2020 για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ από 4,2% στο 4,7%
Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, η ανάπτυξη θα φτάσει στο 7% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 6,1%. Η Κίνα, η Ινδία και το Μεξικό θα είναι οι ηγέτες αυτής της αναπτυξιακής πορείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Moody’s.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να παρουσιάσει σημαντική υστέρηση, με τη Moody’s να αναθεωρεί επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της (3,7% και 4,7%, από 4,7% και 5,2% προηγουμένως, αντίστοιχα), όπως μεταδίδει το Reuters.
«Οι επιπτώσεις σε μεμονωμένες επιχειρήσεις, τομείς και περιοχές συνεχίζουν να είναι άνισες και η κρίση COVID-19 θα παραμείνει ως πρόκληση για τις παγκόσμιες οικονομίες πέραν του διετούς ορίζοντα πρόβλεψης» σημειώνει ο οίκος Moody’s.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.