«Η προ ολίγου απόσυρση, από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, σειράς προκλητικών κατά παρέκκλιση διατάξεων που είχαν συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής, είναι μια νίκη για την αξιοκρατία και την ορθολογική λειτουργία του Δημοσίου».

 

«Οι διατάξεις αφορούσαν, κατά τη συνήθη τακτική της κυβέρνησης, αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης σε τρεις συμβουλευτικές επιτροπές της Πολιτείας, την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής. Τη τακτική αυτή έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, καθώς εντοπίζεται στην πλειονότητα των νομοσχεδίων που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση από το ξεκίνημα της θητείας της. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει!».

 

 

«Είτε αφορά θέματα προσωπικού, όπως σήμερα, είτε θέματα δημοσίων συμβάσεων, όπως πολλές άλλες φορές, η τακτική αυτή υποσκάπτει την αξιοπιστία της Πολιτείας και υποβαθμίζει την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών. Είναι ανεπίτρεπτο το Κράτος να απαιτεί μεν από τους πολίτες την ανεξαίρετη εφαρμογή των νόμων, το ίδιο όμως να θεσπίζει εξαιρετικές διατάξεις για το προσωπικό του, σε έκταση τόσο μεγάλη ώστε η εξαίρεση να μετατρέπεται σε κανόνα. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε αυστηρότατα την κυβέρνηση, εωσότου η επικίνδυνη αυτή νοοτροπία εκλείψει».