Συγκλονιστικές ταινίες με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση. Από την δεκαετία του ’80, μέχρι πολύ πρόσφατα, οι κινηματογραφιστές μιλούν για την σεξουαλική βία, η οποία έχει στην συντριπτική της πλειοψηφία θύματα γυναίκες.

Ίσως αυτή η περίοδος, κατά την οποία ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα, να είναι η πλέον κατάλληλη για να δούμε αυτές τις ταινίες-ξανά ή για πρώτη φορά, δεν έχει σημασία.

From Victim to Survivor, 1980.

Ένα εκπληκτικά γυρισμένο ντοκιμαντέρ για την βία στο σπίτι.

American History, 1998

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των δύο αδελφών από το Βένις (Λος Άντζελες) που συμμετέχουν στο νεοναζιστικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αδελφός κάνει τρία χρόνια στη φυλακή για εθελοντική ανθρωποκτονία, αλλάζει τις πεποιθήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Kill Bill 1, 2003

Γυναικεία εκδικητικότητα, δυναμισμός, ένταση. Η Ούμα Θέρμαν στα ίσως καλύτερά της, αν και η ίδια πριν μερικά χρόνια δήλωσε ότι ήταν απάνθρωπη, σχεδόν, εμπειρία για εκείνη το να πρωταγωνιστεί σε μια τέτοια ταινία, τόσο απαιτητική, υπό τις οδηγίες ενός «σκληρού» σκηνοθέτη.

Hard Candy, 2005

Ένας 32χρονος φωτογράφος Jeff (Patrick Wilson) κλείνει μέσω διαδικτύου ραντεβού με την 14χρονη Hayley (Ellen Page). Το πράγμα αρχίζει, από την πρώτη τους συνάντηση, να ξεφεύγει αρκετά. Προσοχή: η ταινία περιλαμβάνει μία βίαιη σκηνή ευνουχισμού.

Precious, 2009

Στο Χάρλεμ του 1987 μια υπέρβαρη 16χρονη Αφροαμερικάνα μένει έγκυος για δεύτερη φορά από τον πατέρα της. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, η οποία την κακομεταχειρίζεται, αποφασίζει να παρακολουθήσει ένα ειδικό σχολείο για να μάθει γραφή και ανάγνωση. Αριστουργηματικό φιλμ.

The mask you live in, 2015
Γροθιά στο στομάχι με την αρρενοπώτητα στο προσκήνιο. Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει πώς από αρσενικό, ένα πλάσμα μπορεί να ανατραφεί, εις βάρος τρίτων, ως τοξικά αρρενωπό. Εξαιρετικά επίκαιρο!

Cosby: the women speak, 2015

Γυναίκες, μαζί, γυναίκες ενωμένες. Εκείνες θύματα και ο θύτης κοινός για όλες. Γυναικεία ενδυνάμωση και δυναμσμός στα καλύτερά τους.

Audie & Daisy, 2016

Δυο κορίτσια διάγουν από κοινού έναν «πλούσιο» εφηβικό βίο που τους απένειμε ανεξίτηλες μνήμες, και φυσικά, αρκετά τραύματα.