Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, ο Βόλος δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και έφτασαν δικαίως στο «τρίποντο» με το οποίο ανέβασαν τη διαφορά τους από τους φιλοξενούμενους στους οχτώ βαθμούς.

Ο Βόλος ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση με τον Μαρτίνες να έχει δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ο Απόλλωνας είχε επίσης μία πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Κλέιμαν, ωστόσο ο Μήτογλου έβγαλε σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε από την «άσπρη βούλα», με τον Μπαξεβανίδη να δίνει στον Δουβίκα την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο ποδοσφαιριστής του Βόλου ευστόχησε και έγραψε στο 34’ το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 52’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γκόμες. Έπειτα από σουτ του Ριένστρα, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Χουχούμη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βέρχουλστ, με τον Βόλο να παίρνει αέρα δύο τερμάτων!

Στο 75΄η Ελαφρά Ταξιαρχία έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μουνιέ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το τέρμα, δεν κατάφερε να σουτάρει και την μπάλα έδιωξε ο κίπερ του Βόλου, Κλέιμαν.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φερράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Μπαρτόλο(85′ Σάντσες), Νίνης(64′ Τέκιο), Μαρτίνες(46′ Μπαριέντος), Περέα(59′ Ρενάτο Σάντος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς(46′ Ντάουντα), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης(70′ Κάλισιρ), Κολ, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι, Τσιλούλης(70′ Μουνιέ), Φατιόν(59′ Λαγός)