Η Billie Eilish, ηλικίας 19 ετών δήλωσε ότι ο John Hearle ηλικίας 23 ετών είχε κατασκηνώσει έξω από ένα σχολείο απέναντι από το σπίτι της ενώ δεν δίσταζε να σκαρφαλώνει στον φράχτη του σχολείου για να κοιτάζει μέσα στο σπίτι της.

Επίσης, κατέθεσε ότι ο Hearle την παρενοχλούσε και την απειλούσε, όταν την έβλεπε κάνοντας μια χειρονομία που υποδήλωνε ότι θα την πιάσει από τον λαιμό. Η παρουσία του, όπως είπε, της προκάλεσε συναισθηματικό τραύμα, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για την ασφάλειά της, του φόβου για την ασφάλεια της οικογένειάς της.

«Δεν αισθάνομαι πλέον ασφαλής να βγαίνω από το σπίτι μου και να απολαμβάνω βασική σωματική άσκηση στη γειτονιά μου, καθώς θα μπορούσε να προσπαθήσει να πλησιάσει και να μου προκαλέσει κακό. Κάθε φορά που τον βλέπω θέλω απλώς να ουρλιάξω», ανέφερε η Eilish.

Τον Ιούνιο του 2020, ένας δικαστής επέκτεινε σε τρία χρόνια την εντολή για περιοριστικά μέτρα κατά του Prenell Rousseau αφού επισκέφτηκε το σπίτι της Ellish επτά φορές, παρουσιάζοντας ανάρμοστη συμπεριφορά. Μεταξύ αυτών και ένα περιστατικό όπου βρέθηκε να κάθεται στη βεράντα για να διαβάσει ένα βιβλίο αφού ο πατέρας της Ellish, όπως είπε, δεν ήταν σπίτι.

Η δικαστική εντολή απαγορεύει στον Rousseau να προσπαθήσει να επικοινωνήσει ή να πλησιάσει σε απόσταση 100 μέτρων από την Eilish και τους γονείς της, να παρενοχλήσει την οικογένεια ή να επισκεφτεί τους χώρους εργασίας της Eilish. Η Google θόλωσε το οικογενειακό σπίτι της Eilish από το Street View