Οι πιο τρομακτικές γέφυρες που έχτισε ο άνθρωπος. Η βασική χρησιμότητα μιας γέφυρας είναι να εξυπηρετεί τις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών, να υποβοηθάει την επικοινωνία των ανθρώπων. Μέσω αυτών ο άνθρωπος κατάφερε να υπερκεράσει φυσικά εμπόδια και να συντομεύσει διαδρομές και αποστάσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως η μορφή, το σχέδιο, ο τόπος και οι ειδικές συνθήκες μπορούν να μετατρέψουν μια γέφυρα από βασικό έργο υποδομής σε… ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον μέσο άνθρωπο, αυτόν που δεν είναι συνηθισμένος να λειτουργεί με την αδρεναλίνη του στα ύψη.

Langkawi Sky-Bridge

Η Langkawi Sky Bridge βρίσκεται στη Μαλαισία. Υψώνεται στα  610 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και     έχει πλάτος λιγότερο από έξι μέτρα.    Βρίσκεται  στην κορυφή του όρους Mat Cincang. Η γέφυρα, η οποία άνοιξε  για τους τουρίστες το 2005, προσφέρει πανοραμική θέα νησιά Langkawi.
Η γέφυρα  Puente de Ojuela
Η κρεμαστή γέφυρα, Puente de Ojuela η οποία βρίσκεται 300 μέτρα πάνω από το έδαφος , είναι η μόνη ανθρώπινη κατασκευή που έχει απομείνει από την πόλη-φάντασμα Ojuela στο νότιο Μεξικό . Η Ojuela  έγινε μια πόλη-φάντασμα αφού οι κάτοικοι την την εγκατέλειψαν, στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν τα κοιτάσματα χρυσού και μετάλλων της πόλης εξαντλήθηκαν. Η αρχική γέφυρα σχεδιάστηκε από τους διάσημους αδελφούς Roebling, που επίσης σχεδίασαν τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Η γέφυρα αποκαταστάθηκε ως τουριστικό αξιοθέατο, το 1991.
Η γέφυρα Sidu River
Αυτή είναι η Sidu river bridge που  διασχίζει τα βουνά της Sichuan  και  εκτείνεται βαθιά στην  κοιλάδα του ποταμού Sidu. Βρίσκεται στην  πόλη Yeasanguan, στο  Hubei της  Κίνας , έχει μήκος 1.222 μέτρα και ύψος  1.640 μέτρα από τον πυθμένα του φαραγγιού. Το  2003 χαρακτηρίστηκε  ως  η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.
Carrick-a-Rede Rope Bridge
Η γέφυρα Carrick-a-Rede είναι μια διάσημη γέφυρα φτιαγμένη από… σχοινί και βρίσκεται κοντά στο Ballintoy στη Βόρεια Ιρλανδία. Η γέφυρα συνδέει το νησί της Carrickarede με την ηπειρωτική χώρα. Κανείς δεν έχει πέσει από τη γέφυρα, αλλά μερικοί επισκέπτες που φοβούνται πολύ να τη διασχίσουν αναγκάζονται να φύγουν από το νησί με το πλοίο.’
Η γέφυρα  Trift
Η γέφυρα Trift είναι η μεγαλύτερη  κρεμαστή γέφυρα στην περιοχή των Άλπεων. Η γέφυρα εκτείνεται πάνω από τη λίμνη Triftsee, κοντά στο  Gadmen της Ελβετίας. Δέχεται 20.000 επισκέπτες το χρόνο και έχει ύψος 100 μέτρα και μήκος 170.
Η γέφυρα  Royal Gorge
Η Royal Gorge  γεφυρώνει τις δύο όχθες του ποταμού  Αρκάνσας  κοντά στο Canon City στο  Κολοράντο. Έχει μήκος 384 μέτρα και ύψος 300. Η γέφυρα βρίσκεται 350 μέτρα πάνω από το ποτάμι και μέχρι το 2001 ήταν η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο. Το 2003, μια γυναίκα wingsuiter σκοτώθηκε προσπαθώντας να πετάξει από πάνω της.

Γέφυρα Ohashi Ιαπωνία

Η Γέφυρα αυτή διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες κλίσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για bridge ohashi

Ξέρετε ποιοι είναι οι καλύτεροι εργασιακοί χώροι στον κόσμο;