Συγκεκριμένα, οι λοιμωξιολόγοι, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, εισηγούνται σκληρότερο lockdown για τον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού και για την Κάλυμνο, όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι επιβαρυμένη.

Για τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη η ανησυχία έγκειται στην εμφάνιση κρουσμάτων της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Η συνεδρίαση της επιτροπής είναι σε εξέλιξη, ενώ σε σχετικές ανακοινώσεις θα προβεί το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ, παρουσιάζουν στην Αττική εξαιρετικά υψηλή πληρότητα, αφού πλησιάζει το 90%

Η Αττική, εξάλλου καταγράφει σταθερά αρνητική πρωτιά στον αριθμό κρουσμάτων, ενώ και το τελευταίο 24ωρο στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται τα 667 σε σύνολο 1.400. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η πτώση των νέων κρουσμάτων, συνεπώς και η μείωση των εισαγωγών τόσο στις εντατικές όσο και στις απλές κλίνες covid.

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι είναι αρκετά συγκρατημένοι ως προς τα επόμενα βήματα σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για την διασπορά της πανδημίας στη χώρα. Η κυβέρνηση, πάντως, φέρεται να δέχεται πιέσεις από κλάδους της οικονομίας που έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω του lockdown.