«Έφυγε» χθες, Πέμπτη, από τη ζωή ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε ιδρυτής και επί πολλά έτη, πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου» με σημαντική εμπειρία σε πολλές αποστολές ιατρικής αρωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές.

Επιπροσθέτως, ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ: Η ανάρτηση των «Γιατρών του Κόσμου»

Μετά την είδηση του θανάτου του, οι «Γιατροί του Κόσμου» τον αποχαιρέτησαν με την εξής ανάρτηση:

«Σήμερα η οικογένεια των ΓτΚ Ελλάδας πενθεί. Ο ιδρυτής της Οργάνωσης, ο κύριος καθηγητής, ο αρχηγός των αποστολών μας, ο δικός μας Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε για την τελευταία του αποστολή και ‘μεις από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί. Επιστήμονας και ανθρωπιστής, οραματιστής, ακούραστος και άφοβος, ο Θεόφιλος ήταν η πυξίδα μας, εκείνος που έδειχνε το δρόμο και έβρισκε λύσεις στα δύσκολα. Από το Ιράκ μέχρι την Αϊτή, από την Τανζανία μέχρι το Κόσοβο, ο Θεόφιλος, ο γιατρός του πεδίου, εργάστηκε με ζήλο προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε όσους είχαν ανάγκη, στους αποκλεισμένους, στους περιθωριοποιημένους και στους απόκληρους.. Κανείς τελευταίος, όλοι πρώτοι στο δικαίωμα της υγείας

Καλό ταξίδι Θεόφιλε, φίλε, γιατρέ, άνθρωπε. Εκείνοι που σε γνώρισαν θα σε θυμούνται πάντα. Σ’ ευχαριστούμε για όλα».
Πέθανε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ιδρυτής των «Γιατρών του Κόσμου»