Για τη διεύρυνση της συνεργασίας των χωρών τους σε διάφορους τομείς, όπως αλλά και σε μεγάλα από κοινού έργα στον ενεργειακό τομέα, συζήτησαν σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν κα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και για τον ενδεχόμενο πώλησης ρωσικών εμβολίων αλλά και της παραγωγής τους στην Τουρκία. Οι δύο ηγέτες συζητήσαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που αφορούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της 9ης Νοεμβρίου 2020 και 11ης Ιανουαρίου 2021, και συγκεκριμένα για τον συντονισμό των ενεργειών προς το συμφέρον της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πούτιν και Ερντογάν επεσήμαναν επίσης την σημασία της συγκρότησης μεταβατικών οργάνων εξουσίας στην Λιβύη και επιβεβαίωσαν την προσήλωση τους στην άνευ συμβιβασμών καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Συρία. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του τα συλλυπητήρια του για τον πρόσφατο θάνατο στο Ιράκ 13 Τούρκων .