Επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής, Κ. Τασούλα και τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Μ. Χαρακόπουλο, απέστειλαν επτά βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα τις παραλείψεις και αστοχίες, όπως υποστηρίζουν του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια», ζητώντας την έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί η βουλή για τις ενέργειες και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού κατά τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ αναφέρει, στην επιστολή του, πως η λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης με τη συνδρομή και των ενόπλων δυνάμεων δεν συνέβη παρά μόνο το βράδυ της δεύτερης ημέρας εκδήλωσης του φαινομένου και ενώ πλέον τα προβλήματα κυκλοφορίας, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης είχαν ήδη συσσωρευθεί. Ως συνέπεια της ολιγωρίας, 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε κάποιες περιοχές μάλιστα για περισσότερο από σαράντα οκτώ ώρες (!), ενώ πολλές χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς νερό για δώδεκα ώρες. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, η αποκατάσταση των ζημιών του ελλιπώς συντηρημένου δικτύου εκκρεμεί ακόμη.

Τονίζει ακόμα πως η καθυστέρηση ανταπόκρισης του «επιτελικού Κράτους» στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία αποτελεί κατ’ ουσίαν ομολογία της ανεπάρκειας του μηχανισμού και την πλήρη απουσία σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού των αρμοδίων αρχών. Επιβάλλεται, πλέον, από τα πράγματα η αναλυτική ενημέρωση και λογοδοσία της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης προς τη Βουλή και τους πολίτες, αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.