Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας ανακοίνωσε ότι το νησί του θα αρχίσει σύντομα να ζητεί από τους τουρίστες να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή αρνητικό τεστ.

Μέσα από τα λόγια του ίδιου του περιφερειάρχη γίνεται ξεκάθαρη η σαφής πρόθεση που έχει για το μέλλον του τουρισμού, που αποτελεί βαριά βιομηχανία για τη Σαρδηνία. «Το σύστημα ελέγχων θα ξεκινήσει πολύ πριν από το καλοκαίρι. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας βελτιώνεται, αλλά πρέπει συγχρόνως να προστατευθούμε από τις διάφορες μεταλλάξεις. Για τον λόγο αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο προστασίας της υγείας των πολιτών μας και των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, το οποίο να βασίζεται ακριβώς στα πιστοποιητικά εμβολιασμού». 

Αξίζει να πούμε πως ενδιαφέρον για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη χρησιμότητά του ως προς την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών έχει εκφράσει και η περιφέρεια της Ρώμης, το Λάτιο. Ενώ αναμένεται η σχετική τοποθέτηση της νέας ιταλικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι.