Επεκτείνεται σύντομα και στην Ελλάδα η επαναστατική Revolut

Η start up επιχείρηση που τα έβαλε με τους γίγαντες του banking έρχεται και στη χώρα μας, έχοντας ήδη πάνω από 15 εκατομμύρια πελάτες

Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε την επέκταση των υπηρεσιών της στην Ελλάδα, όπου υπολογίζει ότι έχει προσελκύσει πάνω από 270.000 πελάτες. Παρέχοντας πλέον την υπηρεσία Revolut Bank, προσθέτει στις υπηρεσίες της και τους καταθετικούς λογαριασμούς.

Με αποτίμηση 5,5 δισ. δολαρίων, η Revolut έχει σήμερα περισσότερους από 15 εκατ. πελάτες σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου υπολογίζει ότι ένας στους τρεις ενήλικες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, παρότι έχει κάνει ελάχιστο marketing. Πέρυσι, η Deloitte ξεχώριζε τη Revolut ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Νικ Στορόνσκι, ελπίζει να κάνει στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα ό,τι έκανε η Amazon στο λιανεμπόριο. Ο άνθρωπος που έβαλε σκοπό του να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια του Αμερικανικού banking, όπως είναι η JP Morgan και η Bank of America, παραδέχεται ότι όταν ίδρυσε την Revolut δεν γνώριζε και πολλά για τις πληρωμές. «Είχαμε μια ιδέα, ότι θέλαμε να τις κάνουμε δωρεάν. Έτσι, βουτήξαμε στα βαθιά», έλεγε σε μία συνέντευξή του. Μόνο με μία εφαρμογή και μία κάρτα, η Revolut ξεκίνησε να ανταγωνίζεται τα παραδοσιακά ονόματα του banking, που έχουν πολλές δεκαετίες ιστορίας και πολλά δισεκατομμύρια σε κεφάλαια. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ανησυχώ πραγματικά για τις τράπεζες. Το προϊόν μας είναι τόσο καλύτερο και φθηνότερο από τις τράπεζες», έλεγε σε κάποιο δημοσιογράφο, όταν πια είχε γίνει γνωστός στους κύκλους του fintech για το ότι δεν μασάει τα λόγια του.

Exit mobile version